Lievàntu “Legnà”

The Lievàntu Legnà is a D.O.C. wine produced using a mix of selected Albarola, Vermentino, Bosco grapes grown on the hillsides of Legnaro, Busco, Chiesanuova, three little villages located in a particularly well-exposed part of the Valley of Levanto.

The unique qualities of the old grapevines of Albarola and the steep hills give this light straw yellow-coloured wine an intense, yet delicate, fragrance and a slightly bitter, dry and harmonious aftertaste, typical of the wines from the Ligurian coast.

Ideal with fresh dishes. Serve slightly chilled (10°-12°).

Limited production.

Il nostro vino
Lievàntu “Legnà”

Il nostro vino

Come nasce il vino della Cooperativa Agricoltori Vallata di Levanto?

Scoprilo guardando questo breve video e le immagini di vari momenti della vendemmia.

Galleria immagini 1

Galleria immagini 2

Galleria immagini 3

Galleria immagini 4

< SCHEDA
La vendemmia – Parte 1
Lievàntu “Legnà”

La vendemmia – Parte 1

Uomini e donne al lavoro per raccogliere la materia prima del nostro vino.

vendemmia_2012_012vendemmia_2012_001 vendemmia_2012_017 vendemmia_2012_016 vendemmia_2012_015 vendemmia_2012_014 vendemmia_2012_013 vendemmia_2012_009 vendemmia_2012_008 vendemmia_2012_005 vendemmia_2012_004 vendemmia_2012_003 vendemmia_2012_002

< SCHEDA